к

14 червня, після Божественної літургії в Успенському соборі Києво-Печерської лаври, в актовому залі Лаври відбувся урочистий випускний акт студентів і вихованців Київської духовної академії і семінарії, повідомляє сайт КДАіС.

Президію урочистого зібрання склали: Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший митрополит Київський і всієї України Онуфрій, керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Боярський Феодосій, голова Навчального комітету при Священному Синоді УПЦ єпископ Ірпінський Климент і єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій.

На урочистому акті був присутній надзвичайний і повноважний посол Молдови - Іон Стевіле.

Відео дня

Урочистий акт відкрив ректор КДАіС митрополит Антоній. У вступному слові владика ректор привітав Блаженнішого Митрополита Онуфрія, членів президії, адміністрацію, викладачів та учнів духовної школи, а також батьків і гостей Академії.

Після цього перший проректор КДАіС протоієрей Сергій Ющик озвучив річний звіт про діяльність КДАіС, в якому, зокрема, зазначив, що викладачі та студенти духовної школи за рік взяли участь у більш ніж тридцяти наукових конференціях, симпозіумах та інших наукових заходах.

Далі, з вітальним словом до присутніх звернувся Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій. Блаженніший владика привітав студентів із закінченням навчання, побажавши їм, щоб вони стали гідними священиками і служителями Церкви.

Після Предстоятельського слова відбулося вручення дипломів: кандидатів богослов'я, про закінчення Київської духовної академії, магістерських дипломів, а також дипломів бакалаврів випускникам Київської духовної семінарії.