Житомир

Вірні Української Православної Церкви відтепер менше відвідують християнські святині, розташовані за кордоном, проте більше стали приділяти уваги реліквіям, які зберігаються в українських храмах і монастирях.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, посилаючись на данні Паломницького Центру УПЦ, головна причина такої зміни – кризові явища в Україні. Зокрема, падіння курсу національної валюти відносно долару і євро.

«За поточний рік з’явилась тенденція збільшення паломницьких поїздок святинями України. Вірні їдуть вклонитись святиням, та помолитись про повернення миру на нашу землю», - коментує директор Паломницького Центру УПЦ Володимир Теліженко.

Відео дня

Окрім традиційних поїздок до Києво-Печерської і Почаївської лаври, зросла доля маршрутів до маловідомих місцевих святинь.

«Ми організували декілька маршрутів, яким засвоїли загальну назву «Чудотворні ікони України». Переважно, вони включають в себе чудотворні ікони Богородиці, які зберігаються в маловідомих сільських церквах Житомирської, Вінницької, Черкаської, та інших областей», - повідомив Теліженко.

Також директор Паломницького Центру УПЦ зазначив, що не припинились паломництва до святинь Ізраїлю, та на Святу Гору Афон.