Фото: Прес-служба ВЗЦЗ УПЦ

Якщо буде повна блокада непідконтрольних Києву районів Донбасу, багато тамтешніх саме мирних жителів виявляться приреченими на голодну смерть.

Про це сказав голова Синодального відділу Української Православної Церкви з соціально-гуманітарних питань протоієрей Владислав Діханов, повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Через це постраждають у першу чергу райони, які знаходяться в безпосередній близькості до військових дій. У цьому плані найскладніша ситуація в буферній зоні. Там і зараз становище вкрай важке – люди реально вмирають від голоду. Дітей, звичайно, постаралися вивести звідти, але там залишилося багато людей похилого віку, а також людей середнього віку, які не захотіли залишати свої будинки», – зазначає протоієрей Владислав Діханов.

Відео дня

За його словами, в зоні бойових дій зруйнована майже вся інфраструктура, гуманітарна допомога поставляється туди дуже рідко, і багато пенсіонерів, які залишаються там, фізично не можуть переїхати.

«Без прив'язки до людей заява про необхідність повної блокади непідконтрольних Києву районів Донбасу, звичайно, виглядає політично красивою – але зовсім інший вигляд набуває ця заява, якщо згадати про те, що там живуть люди, багато з яких не можуть переселитися або просто хочуть залишатися на своїй рідній землі, на якій вони народилися та прожили все життя», – підкреслює голова Синодального відділу УПЦ із соціально-гуманітарних питань.

Нагадаємо, 2 червня глава парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко, виступаючи з трибуни Верховної Ради, заявив, що підконтрольні бойовикам території Донбасу чекає повна економічна та продуктова блокада.

Раніше повідомлялося, що за останні сім місяців УПЦ направила 3 ​000 тон гуманітарної допомоги та понад 30 млн грн на допомогу мирним жителям Донбасу і вимушеним переселенцям. Також від УПЦ у зону АТО відправились близько 1500 волонтерів.