а

31 травня, у День Святої Трійці, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій направив усім вірним УПЦ Послання з нагоди Дня Святої П’ятидесятниці.

У день, коли Вселенська Православна Церква згадує про дарування їй Святого Духа, Предстоятель звернувся до всіх християн із закликом подякувати Небесному Богу Отцю за те, що Він обрав нас бути наслідниками Царства Небесного через прийняття Його благодаті.

Митрополит Онуфрій нагадав, що свідченням єдності всіх християн у Церковному тілі є любов до Бога та до ближнього, «адже Сам Господь подав нам цей знак, навчаючи: «По тому дізнаються, що ви мої учні, якщо матимете любов поміж собою» (Ін. 13, 35).

Відео дня

Блаженніший владика закликав українців берегти любов поміж собою та уникати розбрату: «У часи цих важких випробувань, які посилає нам Бог, я прошу всіх вірних чад Української Православної Церкви берегти любов до Бога та любов поміж собою. У домашніх молитвах та в храмі, просіть Бога допомоги в усіх життєвих обставинах уникати любих проявів розбрату. Любий конфлікт свідчить про те, що любов холоне. Любий конфлікт не лише розділяє людей на ворогуючі табори, але й відділяє їх від Бога, бо там, де ворожнеча, там немає Христа. Адже наш Бог є Богом любові» (2 Кор. 13, 11).

«Якщо наша молитва буде щирою, то Дух Святий неодмінно вилікує всі розділення і розколи, котрі ранять українське суспільство, ранять і тіло Церкви Христової», – наголосив Предстоятель.

church.ua