в

31 травня братія Руського на Афоні Свято-Пантелеймонова монастиря урочистим богослужінням зустріла свято Святої Трійці (П'ятидесятниці), повідомляє сайт afonit.info.

У цей день Свято-Покровський храм Святогірської обителі був святково прикрашений лавровими гілками, в ознаменування зиждительной сили Животворчого Духа, приношення Богу початків весни й оновлення всієї тварі Духом Святим. У святковому богослужінні, незважаючи на похилий вік (цього року виповнюється 100 років), взяв участь старець Єремія (Альохін).

Свято Святої Трійці на Святій Горі Афон здавна шанується з особливою любов'ю й благоговінням, у всіх Афонських монастирях і скитах пройшли урочисті богослужіння.

Відео дня

По слову схіархімандрита Єремії, свято П'ятидесятниці - це «день народження» Церкви Христової на землі. У цей день ми святкуємо зішестя на апостолів Утішителя, Духа Святого, Якого Господь обіцяв послати при Своєму Вознесінні.

У вигляді вогненних язиків зійшов Дух Святий на учнів Христових і створив з простих галілейських рибалок проповідників Євангелія Царства Божого. Так утворилася земна Церква, сповнена рятівної Благодаті Божої.

Свято П'ятидесятниці містить у собі подвійне торжество: на славу Пресвятої Трійці і на славу Пресвятого Духа, що зійшов на апостолів і відобразив новий вічний завіт Бога з людьми.