24 травня на Рівненщині у селі Рясники Гощанського району представники місцевої влади спровокували конфлікт навколо споруди місцевого Свято-Покровського храму. Для цього вже традиційно провокатори обрали методи наклепу й образ на адресу сільського священика та всієї Української Православної Церкви. Зокрема ширилися вигадки про те, що він не молився за українських воїнів.

Місцевий мешканець – український військовий Богдан Данилюк, який щойно повернувся із зони бойових дій – спростовує такі звинувачення в бік сільського священика. Він розповів, що знає настоятеля парафії отця Василя не перший рік. «Батюшка постійно молиться за бійців АТО і пожертв не вимагає, – каже Богдан Данилюк. – Він усіх у Рясниках знає. Знає хто, коли пішов і де воює».

Разом з тим, військовий зазначає, що його лякають настрої місцевої громади, які сформовані спланованою антицерковною пропагандою.

Відео дня

Суперечки на релігійному ґрунті викликають занепокоєння і у дружини воїна АТО Людмили Євчук. Жінка особисто просила підтримки у голови Рясницької сільської ради Василя Козака, щоб не допустити дестабілізації та ворожнечі у селі.

За матеріалами офіційного сайту Рівненської єпархії УПЦ