1

Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій (Березовський) запевнив у своїй повазі до українських воїнів, які несуть службу в зоні АТО.

Як повідомляє ТСН, про це він заявив, відповідаючи журналістам на питання про скандальний випадок у Верховній Раді, коли священики не встали під час оголошення прізвищ загиблих героїв.

"Мій вчинок, який мав місце 8-го травня цього року у Верховній Раді - це не зневага до героїв України, я їх люблю і поважаю, і це дійсно великі люди. Це був такий знак, символ того, що наша Церква хоче припинення війни", - сказав Блаженніший владика Онуфрій.

Відео дня

Предстоятель УПЦ каже, що заклик до припинення військових дій транслює і в Росії.

Блаженніший Онуфрій також прокоментував молебень на захопленій території Савур-Могили в присутності лідера "ЛНР", який провели єпископи Новоазовський і Макіївський.

Митрополит вважає, що їм могли погрожувати зброєю, повідомляє ТСН.

"Знаєте, коли до тебе приходять з автоматом і щось просять, то напевно дуже важко людині відмовити. Ми, наша Церква, вона є Церквою і тих, хто є українською гвардією, і тих, хто вважається терористами або сепаратистами, тому що там наші люди, і там наші люди", - констатує Митрополит Київський Онуфрій.