У Києві, в церковно-археологічному музеї Київської Духовної Академії, відбулася презентація двох довідників, присвячених християнським святиням Німеччини.

Як повідомили "УНІАН-Релігії" у Паломницькому Центрі Української Православної Церкви, перша збірка носить назву «Християнські святині Німеччини: від Ахена до Еберсберга», а другий довідник присвячений місту, в якому автор цих книг проживає в даний час: «Мюнхен: від святині до святині». 

Відео дня

Автор видань – Анатолій Холодюк – православний публіцист і німецький кореспондент російських церковних сайтів. Книги випущені видавничим центром «АДЕФ-Україна».

Анатолій Холодюк і Володимир Теліженко

«Поява будь-якого довідника, який систематизує інформацію про святині – це завжди подія, якої ми чекаємо з нетерпінням, тим більше, якщо мова йде про Далеке Зарубіжжя. Подібних видань, присвячених Німеччини, взагалі досі не було. Особлива цінність цих книг полягає в тому, що автор не тільки пропрацював письмові джерела, а й описав всі святині в деталях, а це означає, провів багато годин в релікваріях і скарбницях і бачив святині на власні очі», - коментує видання Володимир Теліженко, директор Паломницького Центру УПЦ.

У вересні поточного року Анатолій Холодюк планує випустити ще один довідник, присвячений християнським святиням Німеччини.

Презентація книг була організована Паломницьким Центром Української Православної Церкви.