в

21 травня, з благословення керуючого справами УПЦ, ректора КДАіС митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, у Церковно-археологічному музеї Київської духовної академії відбулося відкриття виставки, присвяченої 1150-річчю хрещення Болгарії та 1130-річчя з дня смерті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія.

Відео дня

Захід організовано посольством республіки Болгарія в Україні, Київською духовноїю академією, Центром болгарської мови, літератури, історії та культури, інституту літератури Болгарської академії наук та Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, повідомляє сайт КДАіС.

В рамках відкриття з вітальним словом від імені Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія до учасників звернувся єпископ Бородянський Варсонофій. В свою чергу від організаторів виставки відвідувачів привітав надзвичайний і повноважний посол республіки Болгарія в Україні Красимир Мінчев. Привітання ректора КДА митрополита Антонія озвучив старший помічник ректора з навчально-методичної роботи архімандрит Сильвестр (Стойчев).

«Скарб слова» - це науково-документальна виставка, яка розкриває багаті літературні традиції, демонструє художнє та жанрове розмаїття давньоболгарської культури. Вона присвячена історії слов'янської писемності, діяльності святих Кирила і Мефодія, створенню глаголиці і кирилиці та поширенню їх в Першому болгарському царстві та у слов'янському світі.

У день відкриття виставку відвідали студенти та аспіранти Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка, студенти та вихованці КДАіС, парафіяни Києво-Печерської лаври.