п

Архиєпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент в інтерв'ю «Главкому» розповів, на яких умовах в окупованому Криму можливо зберегти Церкву Київського патріархату виходячи з реалій сьогоднішнього дня.

«У будь-якому випадку юридична перереєстрація необхідна тому, що без неї деякі церкви залишаться відрізаними від світла і води, а також є загроза втрати майна. У нас вже є прецеденти. Надалі проблема полягатиме в тому, що жоден платіж я не зможу провести, не тільки за комунальні послуги, а й за послуги охоронних фірм», - пояснив архиєпископ.

Він зазначив, що рік УПЦ КП у Криму вдалося протриматися без перереєстрації, і рік Церква дотримувалася позиції, що її на окупованому півострові Україна захистить.

Відео дня

«Я звертався і до Президента, і до уряду, до РНБО та Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Лутковської. Але, на жаль, керівництво держави Україна нічого не зробило для того, щоб роз'яснити релігійним діячам про те, як їм діяти в тих умовах, в яких вони опинилися», - резюмував Климент.