п

15 травня в селищі Коблево Миколаївської області завершила роботу ІХ Всеукраїнська конференція голів і співробітників єпархіальних молодіжних відділів, братств та організацій, повідомляє "Православіє в Україні".

Всеукраїнський молодіжний форум проводиться уже 5-й рік поспіль і цього разу зібрав понад 70 представників із 31 єпархії.

Завданням форуму традиційно є не лише обмін досвідом, напрацюваннями та вдалими проектами, які вже показали свою ефективність у роботі з молоддю в різних регіонах України, а й братське спілкування між священнослужителями, яке відбувається як у дні насиченої роботи конференції, так і потім впродовж всього року, втілюючись у спільні міжєпархіальні молодіжні проекти.

Відео дня

За 5 днів роботи пролунало 10 виступів-доповідей на актуальні для молодіжних священнослужителів і активістів теми, відбулися презентації проектів молодіжної діяльності на парафіях, обговорення нагальних та проблемних питань тощо.

Після презентації нових проектів відбулося нагородження найбільш активних єпархіальних відділів по роботі з молоддю. Переможці конкурсу за активне висвітлення діяльності молодіжних організацій та братств отримали призи від Синодального відділу.

Уже традиційно цей 5-денний форум, який Синодальний відділ УПЦ по роботі з молоддю проводить двічі на рік, завершується Божественною літургією. Цього разу богослужіння було звершено на території бази відпочинку, де проходила конференція. Очолив Літургію голова Синодального молодіжного відділу УПЦ єпископ Обухівський Іона у співслужінні священнослужителів - учасників конференції.

Після урочистого богослужіння конференція завершила свою роботу.