Українська Православна Церква націлена на активізацію співпраці з Радою Європи у сфері забезпечення прав віруючих УПЦ.

Про це заявив керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній у Страсбурзі (Франція) на зустрічі з директором Департаменту з питань демократії Ради Європи Сніжаною Самарджич-Маркович, повідомляє Центр інформації УПЦ.

Відео дня

Зокрема, сторони обговорили стан та перпективи розвитку міжконфесійної ситуації в Україні, а також випадки порушення прав віруючих УПЦ.

Митрополит Антоній висловив готовність до співпраці з Радою Європи щодо забезпечення прав віруючих УПЦ на основі загальноприйнятих європейських норм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Керуючий справами УПЦ у Страсбурзі відкрив вечір, присвячений 1000-літтю преставлення святого князя Володимира

"Українська Православна Церква націлена на активізацію співпраці з Радою Європи у сфері забезпечення прав віруючих УПЦ. Зокрема, це стосується питань моніторингу порушень та зловживань у релігійній площині", - підкреслив керуючий справами УПЦ.

Митрополит Антоній передав представникам Ради Європи матеріали про випадки порушення прав віруючих УПЦ.

Самарджич-Маркович висловила занепокоєння з приводу наведених фактів та завірила, що у Раді Європи візьмуть в роботу інформацію УПЦ. Вона високо оцінила позицію невтручання в політичні процеси, якої дотримується УПЦ, та пошук шляхів до примирення в українському суспільстві.

Директор Департаменту з питань демократії Ради Європи підтримала пропозицію української сторони щодо розвитку взаємодії у сфері забезпечення прав віруючих.

Як повідомляв УНІАН, з 26 по 28 квітня триває візит офіційної делегації УПЦ до Страсбургу (Франція). Мета візиту - відкриття культурно-духовної програми “Тисячоліття спадщини князя Володимира, хрестителя Русі”, в рамках якої відбулася презентація виставки картин українських художників “Україна – край князя Володимира Великого”. Крім того були заплановані зустрічі у Раді Європи.