з

16 квітня, у четвер Світлої седмиці, у рамках архіпастирського візиту до західних єпархій УПЦ, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, звершив Божественну літургію в Успенському Зимненському Святогірському жіночому монастирі.

Його Блаженству співслужили архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, а також духовенство Зимненської обителі.

Відео дня

Історія Зимненської обителі сягає часів Хрещення Русі. За місцевим переданням у 1001 році на місці монастиря св. рівноапостольний князь Володимир побудував храм, якому подарував образ Пресвятої Богородиці, що він отримав від патріарха Константинопольського в благословення на шлюб з візантійською царівною Анною.

Сьогодні в Зимненській обителі діють школа-інтернат для дівчат з неблагополучних сімей, літній оздоровчий табір і дитячий офтальмологічний кабінет.

По закінченню Літургії відбувся хресний хід, після чого Блаженніший владика звернувся до пастви зі словами проповіді.

Предстоятель привітав ігуменю Стефану, сестер та парафіян монастиря зі святом Світлого Христового Воскресіння та роздав подарунки насельницям обителі й дітям.

Прес-служба Української Православної Церкви