р

14 квітня у відбувся традиційний Великодній Хресний хід з Корсунською Шпилевською чудотворною іконою Божої Матері. Нинішня хода стала ювілейною, двадцятою після відновлення давньої традиції в 1995 році, повідомляє портал "Православна Сумщина".

Відео дня

У своєму архіпастирському слові архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій закликав учасників хресного ходу до сугубої молитви за мир, про збереження територіальної цілісності та єдності Української держави, про подолання ворожнечі, ненависті, про творення єдності українського народу і Святої Церкви Христової. Владика зазначив, що для християн важливо зберегти мир у душі і вірність Христу, незважаючи ні на які обставини і випробування.

Священнослужителі Сумської єпархії, а також численні прочани і паломники, з великодніми співами та молитвами здійснили ходу навколо історичного центру Сум. Зупинки робилися біля Пророка-Іллінського храму, а також на місці зруйнованого Покровського храму. Хресний хід завершився особливою молитвою до Пресвятої Богородиці за мир на Сумщині та в Україні.

Незважаючи на робочий день, багато сумчани прагнули приєднатися до ходи. Перехожі вітали учасників процесії: постійно лунали слова взаємного великоднього вітання "Христос воскрес - воістину воскрес!"