щ

Українська Православна Церква затвердила заходи з нагоди 1000-річчя преставлення рівноапостольного князя Володимира. Відповідне рішення було прийнято сьогодні Священним Синодом, повідомляє Центр інформації УПЦ.

Зокрема, з травня по липень планується провести Всеукраїнський хресний хід з мощами рівноапостольного князя Володимира.

“Хресний хід з мощами князя Володимира планується по всіх єпархіях Української Православної Церкви. Під час хресного ходу буде організовано збір благодійних пожертв для постраждалих від військового конфлікту на Сході України. Також відбудеться міжнародна виставка українських художників «Україна - край князя Володимира». Заходи пройдуть у Франції, Іспанії, Італії, Польщі і завершаться в Україні 28 липня, в день Хрещення Русі”, - прокоментував рішення Cвященного Синоду Керуючий справами УПЦ митрополит Антоній.

Відео дня

Також 27 травня у Київській духовній академії відбудеться конференція, присвячена 1000-річчю преставлення рівноапостольного князя Володимира.

Кульмінацією святкових заходів стане молебень 27 липня на Володимирській гірці біля пам’ятника рівноапостольному князю Володимиру і 28 липня - Божественна літургія на Соборній площі Києво-Печерської лаври.