1

Корінь зла знаходиться у тих людях, які живуть в Донбасі і тих, які знаходяться у Москві. Таку думку висловив глава Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарет під час недільної проповіді 22 березня.

"В чому полягає правда і де корінь зла? Корінь зла знаходиться у тих людях, які живуть в Донбасі, і тих, які знаходяться у Москві", - сказав глава УПЦ КП.

"В чому неправда тих, не всіх, а тих сепаратистів, які живуть в Донбасі?Неправда в тому, що вони не визнають, що Донбас – це віками українська земля. І там жили й живуть українці. Поїдьте ви по селах Донецької чи Луганської області. Там живе корінне населення. Ким вони себе вважають, росіянами чи українцями, якщо вони розмовляють українською мовою? Вони українці. А сепаратисти хто? Це люди, які приїхали з Росії й інших республік Радянського Союзу чи Російської імперії і оселилися на українських землях...", - зазначив патріарх Філарет.

Відео дня

"Чи можна, захищаючи свою землю, вбивати, позбавляти життя?.. Чи є це вбивством? Ні, браття і сестри, це не є вбивство. І це не є порушенням Заповіді Божої... Ми не порушуємо заповідь Божу: не вбивай, коли захищаємо свою землю. Ми не йдемо захоплювати чужі землі, а захищаємо своє", - підсумував глава УПЦ КП.

За матеріалами офіційного сайту УПЦ КП