7

18 березня в Києві в конференц-залі готелю «Хрещатик» відбулася зустріч делегації Всесвітньої Ради Церков з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій, повідомляє ІРС.

 Під час зустрічі делегації ВРЦ із ВРЦіРО йшлося про можливі шляхи співпраці між обома міжконфесійними організаціями. Окремо обговорювалися спільні зусилля конфесій у сприянні подоланню збройного конфлікту в Україні та його наслідків.

Всесвітню Раду Церков на заході представляли: архієпископ Андерс Вейрюд (Церква Швеції, Президент ВРЦ по Європі), пастор Керін ван дер Брок (Реформована Церква Голландії), єпископ Ян Янссен (Євангелічна Церква Німеччини), пан Пітер Прув (директор Комітету Церков з Міжнародних Зв’язків), протоієрей Даниїл Буда (Румунська Православна Церква) – уточнюється на сайті УПЦ.

Відео дня

 У той самий час інша частина делегації на чолі з Генеральним секретарем ВРЦ пастором Олавом Фюксе Твейтом провела зустріч в Апостольській Нунціатурі з Папським Нунцієм в Україні архієпископом Томасом Галіксоном та главою Римсько-католицької Церкви в Україні митрополитом Мечиславом Мокшицьким.

Представники Всесвітньої Ради Церков висловили готовність сприяти будь-яким миротворчим ініціативам українських конфесій. Ієрархи церков наголосили, що приїхали до України з тим, щоб зрозуміти, яким чином їхня підтримка може стати найбільш ефективною