д

«Всесвітня Рада Церков висловлює свою повну підтримку миротворчої місії Української Православної Церкви», ― про це заявив Генеральний секретар ВРЦ Олаф Фюксе Твейт на зустрічі з представниками Церкви, яка відбулася в рамках візиту цієї міжнародної організації до України, повідомляє «Православіє в Україні».

«Для нас цей візит має дуже велике значення. Українські церкви повинні знайти спільний шлях до того, щоб стати миротворцями в цьому конфлікті. Оскільки люди України, врешті, як і всі, потребують миру. Тож церкви мають зробити все, щоб цього досягти.

Всесвітня Рада Церков робитиме все від нас залежне, щоб сприяти добрим намірам Української Православної Церкви», ― заявив під час зустрічі пан Олаф.

Відео дня

Що стосується конфліктної ситуації на Сході України та правової сфери міжконфесійного співжиття в Україні, то Президент Всесвітньої Ради Церков по Європі доктор Андерс Вейрюд підкреслив, що Всесвітня Рада Церков прагне якомога більше дізнатися про ситуацію в Україні. Представники ВРЦ особисто ознайомились із ситуацією на Сході України, побувавши в зоні АТО.

«Сподіваємось, що зможемо допомогти в розв’язанні існуючих в Україні проблеми, особливо на її Сході. Але щоб об’єктивно оцінити ситуацію, ми маємо почути різні  міркування та думки людей. Сподіваємось, що Україна залишиться для всіх державою-взірцем того, як християни, мусульмани та іудеї співіснують разом у мирі», ― зазначив він.