п

7-9 травня в Афінах (Греція) під заступництвом Вселенського Патріарха Варфоломія відбудеться міжнародна конференція "Електронні ЗМІ і православне пастирське опікування", повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт організаторів.

За останні два десятиліття людство стало свідком безпрецедентного вибуху у сфері розвитку електронних засобів інформації та зв'язку. На тлі цих нових обставин не опинилися позаду Помісні Православні Церкви і православні віруючі всього світу, використовуючи, по можливості, ці ресурси для поширення слова Божого і основ справжньої християнської духовності, святоотецької традиції та православного богослов'я.

На конференції буде проведена оцінка проведеної роботи православними віруючими в галузі пастирства через цифрові технології, будуть поставлені питання про динаміку православної присутності в конкретній області й обговорені перспективи подальшого розвитку християнського слова в кіберпросторі.

Відео дня

Захід проводитиметься з 7 по 9 травня в готелі Divani Apollon в Афінах.

На конференції передбачаються виступи 75 фахівців в даній області, православних кліриків та мирян з 21 країн, які представляють всі юрисдикції Православної Церкви.