в

Днями із зони АТО повернулися двоє священиків Вінницької єпархії УПЦ, які їздять до українських воїнів у якості капеланів-волонтерів.

Настоятель вінницького храму Святої Трійці протоієрей Олексій Волков і настоятель храму с. Михайлівки Вінницького району протоієрей Анатолій Кузнєцов відвідали вінницький мобільний госпіталь у с. Сватово, а також кілька військових частин та блокпостів, серед яких були такі, що розташовані в безпосередній близькості до лінії бойових дій, повідомляє сайт «Православіє в Україні».

Відео дня

Священики передали українським воїнам одяг та продукти, зібрані парафіянами православних храмів Вінниці та Вінницького району.

Під час цієї поїздки священики намагалися більше уваги приділити спілкуванню з воїнами на духовні теми і подарували кожному військовослужбовцю спеціальні «Молитовники воїна», що містять короткі ранішні і вечірні молитви, молитви за Україну та український народ, молитви для воїнів перед боєм та у важкі хвилини. Всі тексти – українською мовою.

Молитовник — кишенькового формату — це спільний проект Спасо-Преображенської громади міста Києва та Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира.