Отець Ренцо Лаваторі, що спеціалізується на вивченні ангелів, сказав, що небесні істоти, які "знову увійшли в моду" завдяки релігії нового століття, насправді більше схожі на уламки світла.

Виступаючи на конференції, в залі щедро прикрашеній фресками палацу епохи Ренесансу в Римі, він додав: "Я думаю, що це нове відкриття ангелів в християнстві".

Відео дня

Старший священик брав участь у дебатах на тижні ангельського мистецтва в Fondazione Archivio Storico, який був організований італійською Асоціацією мистецтва і був підтриманий Ватиканом.

Як заявив один з організаторів виставки: “Метою експозиції було простежити за історією ангелів в людській культурі, або, принаймні, нашої цивілізації. Ангели допомогли розвитку релігійно-філософської думки і стали причиною народження піднесених форм поетичного і художнього вираження".

Ренцо Лаватори сказав, що природним результатом популяризації образу ангела є те, що вони знову увійшли в моду і особливо гостро це відчувається в переддень Різдва.

Широко публікуємий католицький священик також є демонологистом і каже, що зараз ангели необхідні людству більше, ніж коли-небудь, тому що в суспільстві зростає секуляризація і матеріалізм, що, по суті, є "відкритими дверима" для диявола.

primeinfo.com.ua