Великим постом для християн існує давня благочестива традиція - згадувати про нужденних, творити справи милосердя.

Братія, що несуть послух у соціальному відділі Успенської Києво-Печерської Лаври і насельники монастиря з благословення митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла відвідали сім'ю, в якій літня жінка одна виховує онучок, які залишилися сиротами.

Відео дня

Три дівчинки-школярки потребують не лише уваги та турботи, але і потребують матеріальної підтримки. Діти отримали подарунки - ароматний лаврський мед і величезну ляльку.

Ієромонах Лукіан звершив Таїнство Соборування, благословивши сім'ю іконою прп. Агапіта Печерського, лікаря безмездного. І тут, звичайно ж, не обійшлося без лаврських гостинців для пісного столу.

Соціальний відділ, знаючи потреби нужденних сімей або соціальних установ, надає допомогу продуктами харчування, іграшками, канцтоварами та іншими необхідними речами.

Переселенці, змушені кинути нажите, рятуючи життя своїх рідних, інваліди, які залишилися без близьких звертаються у відділ, просять допомогти продуктами харчування та одягом.

Підтримка надається нужденним завдяки добрим серцям - тим, хто жертвує у відділ продукти харчування, одяг, іграшки, грошові суми - з думкою, що «...треба підтримувати слабких і пам'ятати слова Господа, бо Він Сам сказав: «блаженніше давати, ніж брати».

Колектив Соціального відділу щиро дякує усім жертводавцям.

Тим, хто хоче приєднатися до справ милосердя, просять звертатися у Соціальний відділ Києво-Печерської лаври. На даний момент найбільше потрібні продукти харчування тривалого зберігання.

Соціальний відділ Києво-Печерської лаври (65 корпус, кабінет 215). Тел.(044) 255 11 19, (093) 345 01 20

За матеріалами офіційного сайту Києво-Печерської лаври