Фото: офіційний сайт Волинської єпархії УПЦ. Митрополит Волинський і Луцький Ніфонт

В день Торжества Православ’я, 1 березня, у храмах Волинської єпархії під час недільної Божественної Літургії  було зачитане Великопісне послання митрополита Волинського і Луцького Ніфонта до священнослужителів, монахів і вірних Волинської єпархії Української Православної Церкви. 

У посланні зазначено, що Великий піст є часом очищення та оновлення наших безсмертних душ, і дуже  хочеться вірити, що Великий піст 2015 року стане тим часом, протягом якого боголюбиві українці спробують простити та зрозуміти один одного і знову віднайдуть втрачений мир, який так цінували раніше на нашій рідній землі.

Митрополит Волинський і Луцький Ніфонт закликав віруючих Волинської єпархії під час посту посилити свою молитву за мир в Україні, і водночас усіма силами підтримувати тих, хто, не шкодуючи себе, відстоює право наших людей на мирне життя.

Відео дня

«Радує, що у цей складний час волинське духовенство надихає паству на таку жертовність, адже на наших парафіях вже багато разів організовувався збір коштів та продуктів. Пожертви передавали волонтерським організаціям, які доправляють усе зібране військовослужбовцям у зону АТО. Ряд священнослужителів єпархії й самі, із нашого благословення, відвідували українських воїнів на сході України, надаючи їм посильну духовну та матеріальну підтримку. Найбільше радує, що часто з таких поїздок священики поверталися із волинськими військовослужбовцями, котрих силами Церкви вдавалося визволити із полону. Пастирська опіка українського війська полягала і у благословенні воїнів перед їхнім відрядженням у зону АТО, і в підтримці Луцького гарнізонного військового госпіталю, де лікуються поранені та хворі військовослужбовці.

Ми не можемо залишатися й осторонь співвітчизників, котрі стали вимушеними переселенцями із територій, охоплених війною. В єпархії проводиться соціальна підтримка таких людей. Закликаю і надалі усіх з особливою любов’ю та турботою ставитися до них.

На жаль, чимало волинян уже полягло на сході Україні. Неодноразово нашим священикам доводилося відспівувати своїх парафіян, і дуже добре, що місцеве духовенство опікується родинами,  в які прийшло таке горе.

Дуже шкода, що цю щиру роботу наших священнослужителів та парафіян сьогодні заперечують  сили, які хочуть просто використати слушний момент і виставити Українську Православну Церкву у неправдивому світлі. Однак на це не треба зважати – хай Господь усе розсудить Сам, а ми й надалі повинні виконувати свій християнський обов’язок перед ближнім та Батьківщиною. Зрештою Великий піст і спонукає нас навчитися любити та прощати, смирятися і терпіти. Не може бути серед християн ворожнечі чи заздрості, адже усі ми – діти Божі. Тому апостол Павло й говорить: «Якщо можливо і залежить від вас, перебувайте в мирі з усіма людьми»», – йдеться у Великопісному посланні владики Ніфонта.

Митрополит також побажав  усім із якнайбільшою користю використати час Великого посту, який Церква вважає особливо сприятливим для духовного зростання.

За матеріалами офіційного сайту Волинської єпархії УПЦ