Мешканка Дніпропетровська, головний економіст великої компанії Галина страждала від онкології, допомогти жінці одужати, за її словами, допомогли молитви в Києво-Печерській лаврі.

"Літо 2012 року для мене було найважчим часом за все життя. Спочатку громом вразив страшний діагноз "онкологія", потім послідувала операція на грудях в онкологічній міській лікарні Дніпропетровська. Після цього я цілий місяць проходила курс променевої терапії. Відчувала себе жахливо, здається, кожною клітиною відчувала, що це вже все. Була така слабкість і відсутність сил, що не могла піднятися з дивана. Перш я бувала в Лаврі, але мало тоді що розуміла, залишалася далеко від Церкви. І тут в один із днів, у хвилину розпачу в мене раптом виникла сильна незрозуміла тяга – в Лавру! Моя подруга занурила мене в поїзд як річ. Стояла і плакала на пероні: "Куди ти? .." Адже мене хитало навіть під вагою дамської сумочки. Але душа кликала, перемагаючи всі доводи розуму. Прямо з поїзда я на таксі приїхала в Лавру. Спустилася до джерела преподобного Феодосія попити води. Назад ледь не поповзом повзла. Думала не дійду, настільки було погано. Біля кожної лавочки я зупинялася і лягала відпочити, перевести подих. До мене підходили люди, в тому числі монахи і запитували: "Вам погано? Вам допомогти?" Я відповідала: "Ні-ні. Мені треба просто трохи полежати", – наводить слова Галини прес-служба Києво-Печерської Лаври.

За словами жінки, вона насилу дійшла до Дальніх печер, зайшла в келію прп.Феодосія і почала молитися. "Не відразу помітила, що вже немає цієї тоскної слабкості, вона ніби спала, розчинилася. Пройшовши по всіх печерах, зупинилася біля входу до церкви Різдва Христового, прислухаючись до свого нового відчуття. І тут раптом на моє щастя сивий чернець відкрив дверцята в келію з мироточивими главами, куди увійшло кілька людей. Я стояла і не сміла увійти. Думала, може це відкрито не мені. Але чернець уважно подивився на мене і співчутливо покликав: "Заходьте". І я вперше в житті приклалася до мироточивих глав! У мене з'явилося відчуття, що зі мною щось сталося, ніби я оновилася. Біль і нестерпна втома кудись пішли. Потім чернець сказав, де можна взяти маслечко від мироточивих глав, пояснив, як ним користуватися. Кожен день я їм помазувала і потрошку брала всередину. Сили додавалися, я стала оживати", – каже жінка.

Відео дня

Галина розповідає, що після цього з кожним днем у неї додавалися сили і вона вже могла сама себе обслуговувати. Зміни помітили і друзі жінки.

"У Київському онкологічному інституті на Ломоносова мені провели повне обстеження, і лікарі зробили висновок: здорова. Лікарі чимало дивувались, бачачи мене, казали, що не пам'ятають, щоб після таких захворювань виліковувались. А я поправилась на десять кілограмів, і ті, хто бачив мене в хвороби, насилу впізнавали. Кажуть, що стала виглядати краще, хоча мені виповнилося 60 років. З тих пір я приїжджаю в Лавру по кілька разів на рік. Навіть коли буваю в Києві проїздом, завжди обов'язково заходжу в печери", – розповідає Галина.

Жінка додає, зараз без молитви і подяки Богу вона не починає свій день. Головний економіст великої компанії каже, тепер для неї головне – допомога іншим людям.

"Сьогодні"