Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій благословив вірних щоп’ятниці Великого посту відмовлятися від їжі до заходу сонця і взяти на себе певний молитовний подвиг – задля відновлення миру та збереження цілісності України.

Про це йдеться у cпеціальному розпорядженні предстоятеля про посилення посту, повідомляє Центр інформації УПЦ.

Відео дня

“Зважаючи на складну cуспільно-політичну ситуацію в Україні, задля відновлення миру в нашій Батьківщині та збереження цілісності нашої держави, благословляється духовенству, чернецтву та мирянам Української Православної Церкви щоп’ятниці Великого посту посилити піст (за можливістю, з повним обмеженням у їжі, окрім хліба й води, до заходу сонця), а також прочитувати протягом дня по 12 молитов «Отче наш» із земними поклонами та 12 молитов «Богородице Діво» із земними поклонами”, - закликає Блаженніший.

“Розпочався Великий піст - час для посилених молитов, справ милосердя та духовних подвигів. Піст і молитва - це духовна зброя проти гріха, вони зміцнюють нашу віру, приносять мир у наші душі та з’єднують із Богом”, - нагадує архіпастир.

“Нехай Всемилостивий Господь прийме наші труди, зцілить наші серця від гріха, злоби та ненависті і сподобить у мирі та злагоді зустріти Його Славне Воскресіння”, - бажає усім Митрополит Онуфрій.