п

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія і намісника Успенської Києво-Печерської лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла наприкінці січня цього року Загальнонаціональний телевізійний канал «Інтер» проводив відеозйомки лаврських храмів і святинь, повідомляє сайт lavra.ua.

У рамках нової рубрики «Віра» телевізійної програми «Ранок з Інтером» були зняті сюжети про історію заснування Лаври, її відродження після руйнування храмів і закриття обителі для ченців, дивовижних і незвичайних фактах про святих, що спочивають у лаврських печерах, а також сучасних чудесах. У записі кожної передачі брали участь священнослужителі - насельники обителі.

19 лютого телеглядачі побачили цю програму. У першому випуску лаврський екскурсовод диякон Георгій розповів про житіє первоначальникыв чернецтва на Русі преподобних Антонія і Феодосія Печерських. Ці зйомки велися в найдавнішому печерному храмі обителі Благовіщення Пресвятої Богородиці. Знімальна група піднімалася на Велику Лаврську дзвіницю, звідки була знята мальовнича зимова панорама монастиря та Києва.

Відео дня

Історією, цінними особистими свідченнями ділилися намісник Лаври митрополит Павло і регент братнього кліросу архімандрит Полікарп.

Наступні випуски рубрики розкажуть про Троїцький храм, про святого Марка Гробокопача і лаврські святі джерела.

Цей проект призначений не тільки для того, щоб донести інформацію про історичне минуле та сьогодення Лаври, а й познайомити телеглядачів з дивовижним і незримим духовним значенням святинь, подвижників і традицій Православної Церкви.

Наступні сюжети і план виходу в ефір:

- Історія Успенського Собору - четвер, 26 Лютого;

- Шапочка прп. Марка Печерника і Троїцька Надбрамна Церква (в одному сюжеті) - Четвер, 5 березень;

- Книга "Тератургіма" - четвер, 12 березня;

- Велика Дзвіниця і джерела прпп. Антонія і Феодосія (в одному сюжеті) четвер, 19 березня.

Орієнтовно час ефіру - з 8:00 до 9:00 (ближче до 9:00) у рамках програми "Ранок з Інтером".