представник Міністерства закордонних справ Нідерландів з питань східного партнерства пан Дірк Ян Коп

Будь-яке насильство чи дискримінація однієї з релігійних конфесій в Україні буде мати жорсткі наслідки і з цим треба боротися.

Про це сказав спеціальний представник Міністерства закордонних справ Нідерландів з питань східного партнерства пан Дірк Ян Коп на зустрічі з керуючим справами Української Православної Церкви митрополитом Антонієм 19 лютого у Києво-Печерській лаврі, повідомляє Центр інформації УПЦ.

Зокрема, представник МЗС Нідерландів звернув увагу на рішення Київради від 28 січня 2015 року про позбавлення Української Православної Церкви пільгової ставки податку за землю.

Відео дня

Дірк Ян Коп підкреслив, що ця інформація для нього як для представника МЗС Нідерландів, дуже важлива.

“Це ті речі, проти яких ми виступаємо і з якими ми боремося”, - зазначив європейський експерт.

Керуючий справами УПЦ митрополит Антоній повідомив дипломата про порушення прав віруючих, випадки силового захоплення парафій, та передав представнику МЗС Нідерландів відповідні матеріали.

“Однією з базових європейських цінностей є рівне ставлення до всіх, особливо у сфері релігії, а тому будь-яке насильство чи дискримінація однієї з конфесій буде мати жорсткі наслідки і з цим будемо боротися”, - зазначив представник МЗС Нідерландів.