o

12 лютого, у день святкування собору Вселенських учителів і святителів Василя Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста, на острові Чанг (провінція Трат Королівства Таїланд) з благословення Святішого Патріарха Московського і всієї Русі відбулося велике освячення храму преподобного Сергія Радонезького, повідомляє Мospat.Ru.

Відео дня

Храм був закладений на честь святкування 700-річчя Ігумена землі Руської; завдяки милості Божої і суто піклуванню співвітчизників про прославлення цього великого угодника Божого церкву вдалося звести протягом ювілейного року.

Чин освячення та першу Божественну літургію в новоосвяченому храмі звершив архієпископ П'ятигорський і Черкеський Феофілакт, якому співслужили несучі пастирський послух у Королівстві Таїланд клірики Руської Православної Церкви, а також клірик Спаського кафедрального собору П'ятигорська протодиякон Димитрій Куба.

Після закінчення богослужіння архієпископа Феофілакта тепло вітав представник РПЦ у Таїланді архімандрит Олег (Черепанін). У відповідь ієрарх привітав усіх присутніх з появою ще одного православного храму на землі Сіаму. На молитовну пам'ять архієпископ Феофілакт передав храму повний комплект священицького облачення.

Глава РПЦ удостоїв високих нагород Церкви ряд людей, хто потрудився в справі поширення проповіді Православ'я і храмобудування на тайській землі.

Владика Феофілакт вручив голові Фонду Православної Церкви в Таїланді протоієрею Данилу Ванна медаль преподобного Сергія Радонезького, нагороди були також вручені ктиторам храмів: А. Бібі - орден преподобного Серафима Саровського (III ступеня), М. Ільїну - медаль Слави та Честі (I ступеня).