В Українській Православній Церкві вважають, що в.о. заступника голови Дніпропетровської ОДА С.Олійник розпалює міжконфесійну ворожнечу.

Відповідну заяву зроблено на офіційному сайті УПЦ.

Зокрема, повідомляється, що 5 лютого С.Олійник у своєму інтерв’ю виданню «Гордон» "допустив безпідставні звинувачення на адресу Української Православної Церкви у "антидержавницькій діяльності".

Відео дня

"Свої звинувачення він обґрунтовував змістом проповідей у «церквах Московського патріархату». Наразі немає свідчень про те, щоб даний представник влади у Дніпропетровській області регулярно, або хоча б зрідка відвідував «церкви Московського патріархату». Тому судити про зміст проповідей у цих церквах він не може з об’єктивних причин", - звертають увагу в УПЦ.

"Зазначені висловлювання С.Олійника є прикладом неприхованої спроби розпалювання міжконфесійної ворожнечі з боку посадової особи. Українська Православна Церква від початку Незалежності України звершувала свою патріотичну місію. В сучасний складний історичний період вона залишилася чи не єдиним консолідуючим державотворчим фактором, який об’єднує абсолютно всі регіони нашої Держави", - повідомляється на сайті УПЦ.