Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій 5 лютого у своїй резиденції на території Києво-Печерської лаври зустрівся з організаторами благодійної акції «Наша лепта» та головним лікарем будинку дитини “Антошка” у місті Краматорськ Донецької області Анатолієм Романовим.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ, у зустрічі також взяли участь куратор благодійного проекту єпископ Васильківський Миколай, керівник проекту протоієрей Володимир Косточка й організатор заходу Валентина Калашнікова.

Відео дня

Його Блаженство подякував Анатолію Олексійовичу за старанні труди на благо дітей в умовах військового конфлікту.

«Ви дійсно несете подвиг у вашому закладі, адже незважаючи ні на що, ви не кидаєте дітей напризволяще, а продовжуєте піклуватися про них», – сказав Предстоятель.

Блаженніший Митрополит Онуфрій особисто передав будинку дитини «Антошка» кошти, зібрані під час проведення благодійної акції «Наша Лепта» – всього близько 35 000 грн.

Зазначимо, що в Краматорському будинку дитини наразі знаходиться більше 100 дітей, віком до чотирьох років – сироти, інваліди та важкохворі діти.

У свою чергу Анатолій Олексійович передав Предстоятелю, всьому духовенству та мирянам Української Православної Церкви подяку від колективу Краматорського будинку дитини «Антошка» за благодійну допомогу.

*** Різдвяний благодійний ярмарок-аукціон «Наша лепта» відбувся в галереї «Соборна» 27 грудня 2014 року. «Наша лепта» – це благодійний проект, в якому взяли участь віруючі Української Православної Церкви. Під час проведення благодійної акції збирались кошти на лікування дітей, які постраждали в східних регіонах України, а також для важкохворих дітей, що за складних економічних обставин потребують матеріальної допомоги.

Організаторами проекту виступили Південне київське вікаріатство, Печерське благочиння та храм на честь святителя Миколая Чудотворця при Київській міській лікарні №17. У ярмарку також взяли участь новий православний журнал «Направо» та колектив програми «Православний вісник». Усі кошти від продажу журналу на благодійному ярмарку редакція видання передала в якості благодійного внеску.