Фото УНІАН

У Києві сотні людей принесли на Майдан квіти, свічки та портрети Андрія Кузьменка: прощання зі співаком (фоторепортаж)

21:55, 02.02.2015
3 хв.

Вшанувати пам’ять Андрія Кузьменка, лідера гурту «Скрябін» відомого як Кузьма, на Майдані Незалежності увечері, 2 лютого, зібралися сотні киян.

Люди принесли під стелу Незалежності квіти, свічки та портрети співака.

Відео дня

У Львові близько тисячі прихильників Кузьми заспівали "Старі фотографії". Цією ж піснею відбувається прощання з лідером "Скрябіна" в Києві.

Священики та віруючі у соціальних мережах сьогодні висловлюють свою біль і жаль з приводу смерті улюбленого співака.

Голова єпархіального відділу з питань сім'ї Київської єпархії УПЦ протоієрей Олег Мельничук на своїй сторінці у Фейсбук написав:

"Він - співтворець Творця, Він -любив життя, Він не хворів "зірковою хворобою", Він - справжня людина, Він - раб Божий Андрій! Зі святими упокій, Господи, Його душу!"

Прес-секретар Донецької єпархії УПЦ, настоятель Свято-Ігнатіївського храму протоієрей Георгій Гуляєв на своїй сторінці написав:

"Есть такое понятие как наглая смерть, т.е. неожиданная, внезапная... Иногда Бог попускает такое для памяти смертной. Погиб Андрей Кузьменко (Скрябин)... Непростой, но, по-моему, честный мужик... Лучшая память о певце - его песни".

Лідер рок-гурту "Брати Карамазови" Олег Карамазов у Фейсбуці написав:

"Царствия Небесного тебе, Андрей! Господи, прости и помилуй".

Директор з продажів і маркетингу туроператора TUI Ukraine Тарас Демура у Фейсбуці написав:

"Я не могу не написать о Кузьме. Не имею права. И хоть сегодня вся лента будет о нем, я не могу не написать. Когда уходит известный человек, вся страна в один миг становится как-будто родственником ему. Каждый, хоть на мгновение, задает себе вопрос, кем он был для меня? Сегодня многие заплачут неподдельно и искренне. Я это знаю точно.

Дело не в музыке, не в его характере или образе жизни. Об этом расскажут, прокрутят клипы и передачи. А я хочу, чтобы вы знали, как он любил свою землю. Оно болело ему все очень сильно. В отличии от тех, которые разносят в хлам то, что они не строили, Кузьма считал, что патриот это тот, кто любит свою страну, заботится о ней, хочет жить в мире со всеми. Он был готов слушать и слышать..."

Протоієрей УАПЦ Євген Заплетнюк на своїй сторінці у Фейсбук написав:

"Тільки віра в Бога допомагає нам прийняти та зрозуміти все, що відбувається. Тільки вона одна дає нам сили пережити весь цей біль, який переживаємо ми кожного разу чуючи новини про смерть наших близьких. Тут важливо не забувати, що: «Цой жив» тільки тому, що Христос Воскрес!"

Кузьма загинув сьогодні вранці у ДТП в Дніпропетровській області. Авто співака зіткнулося із вантажівкою.

Жаль з приводу загибелі Кузьменка висловив сьогодні також президент України Петро Порошенко.

«Сьогодні загинув Андрій Кузьменко… Жаль кожного, хто гине, але разом з Кузьмою ми ніби втратили частинку серця», - написав він у Твіттері.

Поховають музиканта 4 лютого у Львівській області. 

"УНІАН-Релігії"

Фото УНІАН

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся