Патріарх Московський і всієї Русі Кирил заявив про те, що пропозиції Руської Православної Церкви щодо порядку проведення майбутнього Всеправославного Собору були почуті більшістю Помісних Православних Церков і прийняті в якості обов'язкових.

Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату.

«У березні минулого року я відвідав Стамбул для участі в Зібранні Предстоятелів Помісних Православних Церков, на якому ми обмінялися думками щодо перспектив скликання Всеправославного Собору. Із задоволенням хотів би відзначити, що після тривалих і не завжди простих дискусій позиція Московського Патріархату з принципових для нас питань була підтримана багатьма Помісними Церквами», - сказав Патріарх Кирил в своїй доповіді на Архієрейській Нараді в храмі Христа Спасителя.

Відео дня

«Завдяки цьому в підсумковій постанові Зібрання Предстоятелів підкреслюється, що всі рішення, як на самому Всеправославному Соборі, так і на підготовчих етапах до нього, приймаються на основі консенсусу», - додав він.

«Дана постанова гарантує, що голос кожної Помісної Церкви буде почутий. Це буде сприяти збереженню всеправославної єдності», - підкреслив Патріарх.