Фото:

Архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука і чемпіонка Любов Черепаха передали військовому госпіталю обладнання на суму 30 тисяч гривень.

Медичне обладнання було придбано в рамках проекту «Любов милосердствує» в межах суми, вирученої від продажу медалей Книги рекордів Гіннеса Любові Черепахи.

Як повідомлялося, загальна сума від лотів Любові Черепахи склала 45 000 грн, з яких 30 000 грн. вона запропонувала використовувати на потреби військового госпіталю Запоріжжя, а 15 000 грн. - на допомогу лікарням, в яких проходять лікування та реабілітацію діти, хворі онкологічними захворюваннями. До цієї суми 15 тис. грн. на допомогу дітям «доклали» благодійники з єпархії і тепер ця сума становить 30 тис. грн.

Відео дня

Військовому госпіталю передані: апарат високочастотний електрохірургічний ЕХВЧ-120 «Надія - 4», крісло оториноларингологічне КО-1 і крісло гінекологічне з пневматичним приводом КГ-1М на загальну суму 29 600 гривень плюс 400 гривень за транспортування обладнання в Запоріжжі.

«Обладнання було замовлено в середині грудня 2014 р., в січні 2015 р. воно надійшло, і ми його вручили госпіталю», - прокоментувала Ірина Марущак, керівник відділу соціального служіння та благодійності Запорізької єпархії УПЦ.

Передбачається, що ЕХВЧ-120 «Надія - 4» буде успішно застосовуватися в розрізанні і коагуляції м'яких тканин і судин струмом високої частоти в гінекології, хірургії, ендоскопії та косметології. Крісло оториноларингологічне КО-1 змінить подібне медичної спрямованості, але застаріле за тридцять років устаткування, що дозволяє обстежити та лікувати захворювання вуха, горла і носа військовослужбовців. Крісло ж гінекологічне з пневматичним приводом КГ-1М стає все більш актуальним на тлі дієвих розмов про можливу участь жінок у четвертій хвилі мобілізації в Україні.

*** В рамках благодійного проекту «Любов милосердствує» здійснити пожертву можна на благодійний розрахунковий рахунок

26001002022085МФО 380236 АТ «Дельта Банк»

код ЄДРПОУ 20512570

Одержувач - Запорізька єпархія Української Православної Церкви.

За матеріалами "Православіє в Україні" та сайту Запорізької єпархії УПЦ