1

У Деснянському районі Києва на перехресті вулиць Сабурова та Меліоративна 27 січня в 01 годину 47 хвилин у дерев'яній церкві, яка належить Українській Православній Церкві виникла пожежа, внаслідок якої вогнем пошкоджені зовнішня стіна, купол, хрест та частково пошкоджено декілька ікон.

Як повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій, о 03 годині 18 хвилин підрозділами ДСНС України пожежу ліквідовано, жертв та постраждалих немає. Причина пожежі - підпал невстановленою особою.

Відео дня
Пожежа зруйнувала дах.

За фактом події правоохоронними органами проводиться розслідування.

Як повідомляється на сайті Київської митрополії УПЦ, дерев'яний храм на честь мученика Трифона було споруджено у 2005 р.

"Відомо, що невстановлена особа підпалила колесо від автомобіля і кинула біля стіни, внаслідок чого полум'ям було охоплено дах. В результаті пожежі вогнем пошкоджено зовнішню стіну храму, купол, хрест, всередині постраждали ікони, а дах прогорів більш ніж наполовину", - повідомляється на сайті.

 Вогнем пошкоджено зовнішню стіну храму.

Читайте також: У Києві невідомі кинули шість "коктейлів Молотова" храм УПЦ в Бабиному яру (фото)

Як повідомляв УНІАН, вчора, 26 січня, у Шевченківському районі Києва о 4 ранку на території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" відбулася чергова спроба підпалу храму на честь ікони «Всіх скорботних Радість» Української Православної Церкви.

Зловмисники кинули шість пляшок запалювальної суміші, три з яких не спрацювали. Пошкоджено вівтарну частину храму. Святині в алтарі не постраждали.

Фото: офіційний сайт Київської Митрополії УПЦ

Знайдено на місці злочину.