1

На Волині зібрали 200 тис. грн. дітям-сиротам, батьки яких загинули в АТО

16:19, 26.01.2015
3 хв.

У Волинській єпархії УПЦ на благодійному концерті зібрали 200 тис. грн. дітям-сиротам, батьки яких загинули в АТО.

Концерт відкрили голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, голова Волинської обласної ради Валентин Вітер та Луцький міський голова Микола Романюк.

ВІДЕО

Відео дня
1

Різдвяний благодійний концерт став своєрідною «історичною ретроспективою» ― від перших віків існування Церкви Христової до хрещення Київської Русі, через середньовіччя та радянську добу атеїзму - до наших днів. В рамках цих епох і відбувались виступи колективів-учасників концерту.

Наприкінці концерту зі словами вдячності виступили почесні гості заходу.

«Я, як ніхто, знаю, що таке важка сирітська доля. Тож нехай Господь оберігає наших діток-сиріт, позбавлених батьківського піклування, щоб на їх життєвому шляху зустрічались лише добрі люди, в серцях яких є любов до Бога і ближнього», ― сказав владика Нифонт.

1

«Я зворушений цим дійством і вірю, що Господь сторицею віддасть усім благодійникам, які внесли сьогодні посильну лепту на допомогу дітям-сиротам, дітям, батьки яких загинули», ― сказав голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Упродовж концерту, враховуючи кошти, які вже надійшли до Волинської єпархії, було зібрано близько 200 тисяч гривень. Загалом, як зауважив митрополит Нифонт, враховуючи пожертви, які ще будуть надходити, планується зібрати більше 300 тисяч гривень.

1

Голова Інформацiйно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук зазначив, що увага єпархії не буде обмежуватись волинськими сиротинцями.

«Вона пошириться  на сиротинці у зоні АТО. Понад мільйон гривень єпархія спрямувала на допомогу армії. Родинам загиблих Волинська єпархія УПЦ надаватиме не тільки матеріальну, але і духовну допомогу. Зокрема, як повідомив начальник УМВС  у Волинській області Петро Шпига, є 8 родин, і єпархія буде ними опікуватись. А незабаром підрозділ УМВС України у Волинський області вирушить у зону АТО, і духівник правоохоронців протоієрей Олександр Мазурак вирушить туди разом із ними у якості військового капелана», ― додав отець Валентин.

1

Окремо отець Валентин подякував керівництву області, а також УМВС України  та УСБУ у Волинській області за зусилля, спрямовані на недопущення порушення міжконфесійного миру на Волині.

«Цього не сталось, і ми щиро дякуємо вам за цю роботу, за те що непорушним є конституційне право наших волинян вільно сповідувати свою віру. На прикладі цього концерту ми бачимо, скільки віруючих сердець волинян ― вірних Української Православної Церкви  ― гуртується навколо нашого владики Нифонта. Можна бачити і всі ці соціальні проекти, які здійснює Волинська єпархія», ― сказав отець Валентин.

Насамкінець усі присутні проспівали «Вічну пам'ять» усім, хто загинув у зоні АТО.

За матеріалами Волинської єпархії УПЦ

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся