с

Божественною літургією відзначили в четвер 80-річчя одного з найвідоміших православних місіонерів-просвітителів кінця XX століття протоієрея Олександра Меня в Сергіївському храмі, побудованому на місці його трагічної загибелі в селищі Семхоз Сергієво-Посадський району Московської області, повідомляє РИА Новости.

За інформацією голови Фонду імені Олександра Меня і настоятеля храму ієрея Віктора Григоренка в четвер увечері в кіноконцертному залі "Діброва" відбувся концерт та виступ людей, які особисто були знайомі з отцем Олександром.

Протоієрей Олександр Мень народився 22 січня 1935 року. Його праці з основ християнського віровчення, історії релігії та православному богослужінню відомі у всьому світі і опубліковані 16 мовами загальним тиражем близько 7 мільйонів екземплярів, а окремі роботи та статті переведені на 40 мов.

Відео дня

9 вересня 1990 року по дорозі до церкви отець Олександр Мень був убитий. Незважаючи на особисті розпорядження президента СРСР і голови Верховної Ради Росії, вбивство залишилося нерозкритим.