Патріарх Московський і всієї Русі Кирил закликав законодавців вивести штучне переривання вагітності з системи обов'язкового медичного страхування.

"Однією з головних бід Росії залишається величезна кількість абортів... Вважаю морально виправданим виведення операцій по штучному перериванню вагітності із системи обов'язкового медичного страхування, яке підтримується за рахунок платників податків, в тому числі і тих, які категорично не сприймають аборти", - сказав патріарх на відкритті парламентських Різдвяних зустрічей в Держдумі.

За його словами, Церква, дотримуючись заповіді Божої "не вбивай", завжди бачила в умертвінні ненародженої дитини тяжкий гріх. Предстоятель РПЦ переконаний, що для подолання цього зла необхідний комплекс заходів, який повинен включати в себе допомогу сім'ям: розв'язання житлових проблем, матеріальну підтримку багатодітних сімей, а також введення в систему охорони здоров'я етичних норм, які спонукали б лікарів дбати про збереження життя зачатої дитини. Патріарх вважає неприпустимим, що сьогодні за абортами часто стоїть тиск на вагітну жінку з боку лікарів, родичів, матеріальних та житлових проблем.

Відео дня

РИА Новости