п

З 23 по 25 січня в Дніпропетровську з благословення митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея пройде XXII Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва», організаторами якого є Дніпропетровська єпархія УПЦ та Дніпропетровська міська рада.

Згідно доброї і незмінною традицією фестиваль буде приймати головна сцена Дніпропетровського академічного театру руської драми ім. М. Горького.

Різдвяний фестиваль - одна з яскравих подій культурного життя Дніпропетровська, що дозволяє об'єднати зусилля дніпропетровців у відродженні традицій духовної і світської культури у святкуванні Різдва Христового. Через пісенну культуру і народну творчість фестиваль приносить городянам і гостям обласного центру, звістку про народження Богонемовляти Спасителя.

Відео дня

Цей пісенний форум популяризує і зберігає величезний пласт духовних скарбів співів на різдвяну тематику, а також продовжує пошук втраченого і забутого багатства богослужбової гимнографії і народної творчості.

У програмі щорічного фестивалю, приуроченого до святкування Різдва Христового, представлена багата палітра європейської духовної музики різних століть і стилів, від традиційних наспівів до творів сучасних композиторів: духовна музика, народні пісні, різдвяні колядки, хорали і гімни.

Доповненням фестивалю традиційно стане виставка-ярмарок «Православна Дніпропетровщина», у рамках якої буде проходити форум православної громадськості Дніпропетровської області, де зустрінуться представники різних православних центрів, клубів, рухів, громадських організацій та благодійних фондів Дніпропетровського регіону.

Прес-служба Дніпропетровської єпархії