щ

Неприпустимо й гідно осуду образа святинь мусульман і будь-який інший релігії в будь-якій формі, - із заявою Патріархії Грузії на цю тему 17 січня ознайомив громадськість керівник прес-центру Патріархії Грузії, протоієрей Давид Шарашенідзе, повідомляє Geomigrant.

Згідно із заявою, в європейській конвенції з прав людини ясно визначено, що свобода слова не є абсолютною і з метою захисту інших цінностей її можна обмежити в деяких передбачених законом випадках.

«Що стосується богохульства і публічної образи релігійних почуттів у грубій і цинічній формі, майже в усіх країнах Європейського Союзу це передбачає кримінальне покарання. Особливо важким покарання буває в тих випадках, коли має місце розпалювання етнічної та релігійної ворожнечі.

Відео дня

Тому ми ще раз заявляємо, що як немає ніякого виправдання лінчуванню і тероризму, якими б не були його мотиви, також неприпустимо і гідно осуду образа святинь мусульман і будь-який інший релігії в будь-якій формі. Наслідки цього можуть виявитися катастрофічними не тільки для якоїсь країни, а й для всього регіону і всього світу. Усі повинні це добре усвідомити», - йдеться в заяві Патріархії.