о

Кожної суботи зі складу на території Києво-Печерської лаври переселенцям із Луганської та Донецької областей роздають продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни. Отримати допомогу приходять більш ніж 200 людей з дітьми, повідомляє портал “Православіє в Україні”.

Закупівлею та роздачею найнеобхіднішого займаються волонтери, які в березні 2014 року об’єдналися в групу «Допомога постраждалим від бойових дій» під патронатом Синодального відділу в справах молоді і Синодального відділу із соціально-гуманітарних питань УПЦ.

Проект був створений з метою надання допомоги переселенцям, пораненим військовим, вдовам та сім’ям загиблих. Координує рух небайдужа молодь, яка у вільний від основної роботи час займається питаннями допомоги біженцям.

Відео дня

У соціальній мережі «ВКонтакте» була створена група «Тельняшки», де висвітлюється діяльність проекту, розміщуються найактуальніші потреби та адресні прохання про допомогу. З моменту організації руху його волонтерами стали вже кілька десятків людей, без яких допомога нужденним була б неможлива.