Цей храм будувався на честь преподобного Паїсія в очікуванні його канонізації, терміни якої були невідомі. Всі будівельні роботи завершилися за день до рішення Константинопольського Патріархату про прославлення.

Відео дня

У невеликому храмі, збудованому у дворі собору святителя Миколая на честь преподобного Паїсія Святогорця, після поширення новини про причислення Старця до лику Святих відбулося урочисте богослужіння, повідомляє Romfea.

Вранці 14 січня митрополит Патрський Хризостом відслужив у храмі Божественну Літургію. У богослужінні взяли участь численні клірики і миряни. Всі бажаючі змогли поклонитися іконі преподобного Паїсія.

У своїй проповіді розчулений владика Хризостом сказав «велика Любов Господа до нас, грішних, Який в епоху боговідступництва посилає нам таких святих, як старець Паїсій, які дають людству опору і підтримку і клопочуть перед Господом у нашому зростанні».

Митрополит Хризостом розповів про духовні зв'язки багатьох кліриків і мирян Патрської єпархії з преподобним Паїсієм, відзначив велике благоговіння до нього православних у всьому світі.

Також владика розповів, що чотири роки тому дав чернече ім'я на честь старця Паїсія одному з насельників обителі Гирокомиу.

pravoslavie.ru