ш

У Спасо-Преображенському кафедральному соборі Донецька пройшла святкова Божественна літургія, яку звершили митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, архієпископ Горлівський і Слов'янський Митрофан.

Архієпископ Митрофан звернувся до присутніх із проповіддю.

«У Різдвяну ніч ми чуємо дивні слова, які ще в Старому Завіті були сказані пророком: „„С нами Бог. Разумейте, языцы, и покоряйтеся, яко с нами Бог“. З нами Бог. Це означає, що у нас є можливість бути з Богом, незважаючи ні на які зовнішні обставини. З нами Бог. Це означає, що ніколи неправда, зло не зможуть перемогти правду. З нами Бог. Це означає, що людина, що живе по совісті, наступного за Христом, нічого не боїться, бо Христа у нього ніхто не відніме. З нами Бог. Це означає, що радість спілкування з Богом у людини буде навіть тоді, коли ніяких зовнішніх, земних радощів у нього більше не залишиться.

Відео дня

Ми в цьому році святкуємо Різдво по-особливому. Лунають постріли. Змінилася людське життя. Люди не знають, чи доживуть вони до завтра. Ми не знаємо, чи буде у нас завтра будинок, буде що поїсти. Ніхто не може дати відповіді на питання, яким буде наше майбутнє. Але ми знаємо, що з нами буде Христос, що Він нас не залишить. І це привід для нашої радості, для того, щоб ми не сумували, щоб в нашому серці не згас вогонь надії. Щоб ми бачили, що якщо з нами Бог, то і правда переможе, і добро восторжествує, і зло ніколи не зможе бути сильніше добра».

Горлівська єпархія УПЦ