7

21-23 січня в Москві пройдуть XXIII Міжнародні Різдвяні освітні читання.

Як повідомляє Патриархия.rи у 2015 році буде широко відзначатися 1000-річчя  преставлення рівноапостольного великого князя Володимира. Тема «Князь Володимир. Цивілізаційний вибір Русі» стане центральною для учасників Читань.

21 січня, у день відкриття Читань, Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершить урочисті богослужіння в Храмі Христа Спасителя, в якому візьмуть участь понад 130 ієрархів Руської Православної Церкви.

Відео дня

22 січня в Державній Думі Федеральних Зборів РФ пройдуть III Різдвяні Парламентські зустрічі.

У рамках Парламентських зустрічей пройдуть круглі столи, присвячені актуальним темам взаємодії Церкви і держави. Також відбудеться нагородження переможців Міжнародного конкурсу дитячої творчості «Краса Божого світу» і Всеросійського конкурсу в галузі виховання, педагогіки, роботи з дітьми та молоддю у віці до 20 років «За моральний подвиг вчителя».

22 і 23 січня в рамках на різних майданчиках Москви пройде понад 160 заходів, присвячених темам сучасного розвитку Церкви, системи православної освіти, молодіжної політики та церковної благодійності. Деякі заходи пройдуть напередодні відкриття або по завершенні офіційної програми Читань. Учасники приділять особливу увагу темі святкування 1000-річчя преставлення Хрестителя Русі князя Володимира.

Урочисте закриття XXIII Різдвяних читань відбудеться 23 січня в Залі Церковних Соборів Храму Христа Спасителя. На завершення форуму буде прийнятий підсумковий документ.