1

Релігійна громада УПЦ храму Святої Рівноапостольної Марії Магдалини, який знаходиться у селі Бадівка Острозького району, подала до суду на громаду УПЦ КП.

Як повдомляв сайт ERVE.UA, 26 грудня без необхідних на те документів, храм  Святої Рівноапостольної Марії Магдалини, навколо якого уже не один місяць точиться «міжконфесійний спір», змінив єпархіальну приналежність на користь Київського Патріархату. 

За словами представника релігійної громади УПЦ села Бадівка, їх храм був захоплений силою.

Відео дня

«Через те, що церква була захоплена в силовий спосіб, ми подали до суду. Хоч наша громада має всі необхідні документи для служіння в храмі, ми відмовилися від силового протистояння, бо нам війни вистачає і на Сході. Після захоплення церкви нам не дозволили забрати скриньки із пожертвами та особисті речі священика. Хочемо запевнити у тому, що у тих списках, котрими прикриваються наші опоненти, є підписи протестантів – релігійної громади «Нове життя»», - сказав бадівчанин. 

В свою чергу, благочинний Острозького районного благочиння Рівненської єпархії УПЦ КП протоієрей Юрій Лукашик запевнив в тому, що "УПЦ КП ніяких храмів не захоплював", а громада сама допустила їх до служіння в свій храм.