Патріарх Московський і всієї Русі Кирил у Різдвяному інтерв'ю заявив, що будь-яка криза в суспільстві є наслідком духовного неблагополуччя людини і суспільства. Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату.

«Я глибоко переконаний в тому, що в основі всякої суспільної кризи - моральне неблагополуччя людей. І ось ця людська неправда, яка складається і множиться на тисячі і мільйони, призводить до громадських і цивілізаційних криз», - сказав Патріарх Кирил.

«Є чудові слова Апостола Павла в посланні до Ефесян, що наша брань, тобто наша боротьба не проти плоті і крові, тобто, не проти цих речових та матеріальних чинників, а проти світоправителів темряви віку цього, духів злоби піднебесної. Це те, що лежить в основі будь-якої кризи», - додав він.

Відео дня

Предстоятель Руської Православної Церкви відзначив, що подолання зла триває не тільки під час криз, але і в повсякденному житті, для чого необхідно, за словами Апостола, одягнутись у броню праведності, і препоясаться істиною.

«Зодягнутися в праведність, тобто не втрачати систему координат. Ми не повинні руйнуватися обставинами. Наша моральна природа не може бути зруйнована. Препоясаться істиною, не багатьма, не тисячами і мільйонами істин, які виникають від нашої волі і від нашого власного „я“, але єдиною Істиною, без якої розпадається людська особистість і життя людських суспільств», - підкреслив Патріарх.

«Найправильніша позиція - нести мир в той момент, коли менш за все люди про мир думають. Мені здається, що ось ці слова повинні допомогти кожній людині долати особисті кризи і займати правильну позицію, коли криза охоплює суспільство або державу», - підсумував Патріарх Кирил.