Патріарх Московський і всієї Русі Кирил зазначив, що вважає трагічні події минулого року в Україні "наслідком поділу народу і небажання знайти спосіб гармонізації інтересів всіх українців".

Як повідомляє СІНФО, про це Патріарх Кирил сказав у Різдвяному інтерв'ю телеканалу «Росія 1» Москви.

«Я глибоко переконаний в тому, що для того, щоб мир запанував на українській землі, треба прийняти до уваги різні точки зору, потрібно знайти спосіб мирної гармонізації інтересів, тобто, по-справжньому реалізовувати демократичний принцип», - додав він.

Відео дня

Патріарх підкреслив, що за кожною Божественною літургією молиться за Україну, за те, щоб люди усвідомили, що навіть належачи до різних груп, що мають відмінне одне від одного відношення до історії і до сьогодення, можна спільно будувати мирне життя".

«Я бажаю миру державі російській, я бажаю миру українській землі. Я бажаю миру скрізь, де зараз війна. З тим, щоб люди могли дійсно той невеликий відрізок, який дається їм згори, відрізок земного життя, прожити так, щоб розкрити всі свої здібності і принести ті дари Богові, які відкривають перед ними врата вічності», - підсумував Патріарх Кирил.