щ

7 січня, у день Різдва Христового, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія та Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, повідомляє офіційний сайт УПЦ.

9

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Макарівський Іларій, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, а також братія монастиря у священному сані.

Відео дня
л

По закінченню богослужіння Предстоятель Української Православної Церкви привітав усіх присутніх зі святом Різдва Христового.

з

«Сьогодні православні християни по всій землі молитовно прославляють велику благочестя тайну втілення Сина Божого. У ці дні Свята Церква молиться, щоб Боже благословіння і Божий мир був над усім світом і над нашою Україною, – сказав Блаженніший владика. – Ми з вами також молилися, щоб над нашою землею пролунав ангельський спів, який заспівали ангели у віфлеємську ніч: “Слава в вишніх Богу, і на землі мир, і в людях благовоління”. Нехай на нашій землі буде мир і нехай Боже благовоління супроводжує кожного з нас на всіх шляхах нашого земного життя».

За матеріалами сайту lavra.ua