п

Сьогодні 4 січня в останній Недільний день перед Великим святом Різдва Христову Церкву згадує святих отців - прямих нащадків Господа Ісуса Христа по плоті. У Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Успенської Києво-Печерської лаври Божественну Літургію звершив Блаженніший Онуфрій, Митрополит Київський і всієї України, повідомляє сайт lavra.ua.

Відео дня

Його Блаженству співслужили Намісник Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло та Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, а також братія обителі у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель Української Православної Церкви звернувся з архіпастирським словом.

Перелічуючи імена предків Христа, Владика Онуфрій нагадав про те, що не всі вони відрізнялися благочестям. Тим не менш, Спаситель успадковував Собі плоть від них, бо не потребував шляхетності цих людей. Блаженніший Митрополит підкреслив, що Він Сам подарував нам силу бути шляхетними. Прийшов на землю, щоб неблагородних, грішних, занепалих і знедолених врятувати (см.Матф.9: 13; 18:11).

Владика Онуфрій зробив висновок, що в Христі і наше життя, наша надія, порятунок і благородство. Блаженніший Предстоятель закликав пам'ятати і дякувати за це, а також не відрікатися від своїх предків, якими б вони не були, а молитися і сподіватися на милість Божу.