У Києво-Печерській лаврі, у приміщенні Синодального інформаційного відділу УПЦ, сьогодні відбулася передача родичам двох українських військових, визволених вчора з полону зусиллями Миротворчої місії УПЦ.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ, визволені військові - мешканці Волинської області: молодший сержант 51-ї бригади Юрій Потейчук та молодший сержант Святослав Савчук.

Відео дня

Як повідомив учасник миротворчої місії, перший проректор КДА протоієрей Сергій Ющик, УПЦ сприяла визволенню ще одного військовослужбовця – Олександра Яслинського, над звільненням якого працювала волонтерська група “Патріот”.

Ю.Потейчук та С.Савчук розповіли, що до полону вони потрапили у кінці серпня після трагічних подій під Іловайськом.

Матері військових розповіли про те, що всі ці місяці вони зверталися у різні інстанції, але ніхто не зміг їм допомогти визволити їхніх дітей. Вони висловили вдячність Предстоятелю УПЦ Блаженнішому митрополиту Онуфрію за зусилля УПЦ, спрямовані на визволення з полону українських воїнів. 

Протоієрей Сергій Ющик повідомив, що для тих полонених, яких поки що не вдалося визволити, Миротворча місія УПЦ передала необхідні ліки. 

Після зустрічі священики Волинської єпархії УПЦ відвезли солдатів і їх родичів до Луцьку.

Миротворча місія УПЦ продовжує прикладати зусилля для визволення з полону українських військових.