з

25 грудня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, у стінах луцького Палацу Культури відбувся літературний вечір пам’яті Блаженнішого митрополита Володимира, повідомляє сайт Волинської єпархії УПЦ.

Відео дня

«Пастир добрий життя своє  покладає за вівці» – сказав Господь. Саме як доброго пастиря згадують вірні Української Православної Церкви вже відійшовшого у Вічність Предстоятеля нашої Церкви блаженної пам’яті Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. з ім’ям цього видатного Київського митрополита пов’язана ціла епоха в історії Православ’я в Україні – епоха церковного відродження.

Після молитви «Царю Небесний» до присутніх звернувся голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Він переказав благословення і вітання від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, а також зауважив що проведення цього літературного вечора саме 25 грудня є ознакою дії Промислу Божого.

«Цими днями ми переживаємо надзвичайно важливий   і благодатний період – період Різдвяного посту, який готує нас до радісного свята Різдва Христового. 25 грудня не тільки західний світ, але і 10 Помісних Православних Церков вже відзначають Різдво Христове, а наша Церква сьогодні згадує пам’ять святителя Спиридона Триміфунтського якого, зокрема, у Греції, шанують нарівні зі святителем Миколаєм. І ми сьогодні тут будемо згадувати ще одного святителя – нашого

Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Володимира, який є для нас живим, адже в Бога нема мертвих а всі живі.І він предстоїть нині перед Престолом Всевишнього і вірю, що нині Блаженніший Володимир помолиться за кожного з нас тут присутніх», – сказав отець Валентин Марчук.

Програма літературного вечора базувалась на поетичних творах Блаженнішого Володимира. В історію нашого і вселенського Православ’я він увійшов як видатний архіпастир, богослов, але Блаженніший мав також і неабиякий поетичний талант, залишивши після себе багато віршів.

Пісенних композиції на поетичні рядки пера Блаженнішого Митрополита Володимира виконав і хор недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі «Покров» під керівництвом Ірини Гайдучик.

На завершення вечора після молитви «Достойно є» хор проспівав «Вічную пам’ять» Блаженнішому  Митрополиту Київському і всієї України Володимиру.